• UA / RU
  • У США є багато онлайн-майданчиків, які займаються торгівлею б/в та битими машинами. Але не всі викликають у покупців довіру. Аукціон «Копарт» (Copart) – це один із тих сайтів, який дійсно довів свою позитивну репутацію. Він є найбільшим в Америці, оскільки щодня тут купують понад 5 тисяч автомобілів. На аукціоні беруть машини автолюбителі з усього світу. Головний офіс «Копарт» знаходиться в США, де і розташовані найбільші майданчики з транспортними засобами. На аукціоні представлені лоти не лише фізичних осіб. Торгують автомобілями також юрособи, серед яких банківські установи, дилери, страхові компанії тощо.

    Нюанси роботи з сайтом


    Перш ніж потрапити на аукціон Copart, вам необхідно правильно вказати адресу сайту – Copart.com. Це єдине вірне доменне ім'я. В аукціоні немає аналогів у мережі, так що не нарвіться на шахраїв.

    Після відкриття сайту бажано перекласти його на російську мову та вказати ваш часовий пояс. Якщо все розумієте англійською – без проблем. А ось часовий пояс виставте обов'язково, оскільки потрібно знати точний час і дату торгів.

    Коли всі дії виконані, настав час переходити до вибору потрібної машини.

    Шукаємо відповідний транспортний засіб


    Оскільки на аукціоні продаються яхти, спецтехніка, мототехніка, насамперед вкажіть тип транспорту у відповідному полі. Тобто вам потрібно залишити «Automobile». Далі вкажіть рік випуску. При цьому пам'ятайте, що в нашій країні можна розмитнити автомобілі не старше 2010 року.

    Наступним кроком стане уточнення марки та моделі машини. І тут є нюанс: далеко не всі автомобілі, які поширені в Європі, є на аукціоні "Копарт". Тому заздалегідь визначте для себе кілька варіантів, щоб напевно щось підібрати.

    Фільтр «Розташування» вказувати необов'язково. Вам бажано ознайомитися з пропозиціями на всіх аукціонах, щоб шанси знайти потрібний автомобіль були високими.

    Вивчаємо перелік авто та дізнаємося вартість


    Отже, список машин перед нами. Наразі залишається проаналізувати пропозиції. На сторінці нам показується повний фільтр пошуку з такою інформацією, як тип кузова, палива, двигуна, показання одометра і т.д. Є тут і оцінна вартість машини. Як правило, реальна ціна становить 35-40% цієї суми. Але за фактом, машина може піти з аукціону як за 100% оціночної вартості, так і за 20%. Все залежить від інтересу покупців до цього лоту.

    По суті це вся основна інформація про автомобілі на аукціоні.

    Пам'ятайте про те, що «Копарт» працює у будні з 15.00 до 3.00 за українським часом. Біля лоту, де вказано «Приєднатися до аукціону», можна ознайомитись з інформацією без реєстрації та доступів. При цьому ви не зможете брати участь у торгах.

    Далі вам потрібно натиснути на кнопку «Зробити ставку» та перейти на детальний опис машини.

    Важливі моменти при виборі та купівлі автомобіля


    «Копарт» – аукціон досить надійний та перевірений. Але у будь-якому випадку вам потрібно мінімізувати ризики. Тому при покупці автомобіля через сайт обов'язково оцініть таке:

    1. Ушкодження авто. Ознайомитись з цією інформацією можна у графі «основні ушкодження» та «вторинні пошкодження». Постарайтеся зробити максимально якісний переклад опису, інакше ви пропустите важливі деталі. Дуже часто продавці виставляють такі фотографії, на яких не видно реального масштабу пошкоджень. У результаті люди купують машину із серйозними дефектами. Вивчайте інформацію уважно. В ідеалі краще звернутися до фахівців, щоб, напевно, не нарватися на неприємності. Співробітники «Авто Стар» допоможуть вам з вибором та подадуть точний опис автомобіля.

    2. Статус ставки та продажу. Ці відомості інформують про тип та умови продажу. Будьте уважні. Дуже часто навіть при виграші ставки одержати авто не вдається. Це відбувається через те, що друга сторона не затвердила ціни.

    3. Розташування аукціону. Місцезнаходження автомобіля вплине на підсумкову вартість його транспортування та строки доставки. Часом покупці ідеально вивчають інформацію про машину, оплачують її ціну, а в результаті перевезення займає 80 днів замість 40. Та ще й додається відсоток до оплати за місце в контейнері. Детально вивчіть інформацію про розташування аукціону. І оскільки некомпетентному покупцю невідомо про подібні нюанси, тут однозначно заручіться допомогою спеціалістів.

    У жодному разі не беріть участь у торгах без перевірки авто. Зрозуміле опис, якісні фото – все це не є гарантом. Обов'язково перевірте історію транспортного засобу: ремонт, кількість господарів, аварії. Ця інформація допоможе прийняти правильне рішення при покупці.
    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання