• UA / RU
  • В Україні з кожним роком зростає попит на вживані машини. Більшою мірою, на це впливає цінова політика. Покупка автомобіля з рук має відбуватися ще більш осмислено, оскільки не всі варіанти можуть стати вдалим вкладенням коштів для майбутнього власника. AutoStar розповідає, як вибрати транспорт не лише у співвідношенні ціна-якість, а й відповідно до індивідуальних потреб.

    П'ять основних параметрів при покупці авто з рук

    На жаль, ще не існує універсальної машини, яка ідеально підійшла б кожній людині. Комусь краще мати в гаражі позашляховик, а хтось впевнено почуває себе і за кермом Smart.

    Враховуючи досвід роботи в автосфері, AutoStar зробив добірку критеріїв, виходячи з яких потрібно починати пошуки автомобіля.

    №1 — Максимальний бюджет

    Визначте граничну фінансову цифру для придбання машини. Ми рекомендуємо залишити близько 10% від суми для першочергових витрат, які виникають після підписання документів. Сюди входять: оформлення обов'язкової страховки ОСЦПВ та за бажання добровільного поліса КАСКО, купівля сезонної гуми, дрібний непередбачений ремонт. Також новий автовласник захоче «підігнати» ТЗ під себе: нові чохли на сидіння, відеореєстратор або заміна сигналізації.

    №2 — Мета покупки

    Умовно розділимо автомобілі на три групи. Так, до машин загального призначення віднесемо хетчбек та седан, які зручні в експлуатації міськими дорогами. Друга група — універсал з містким багажним відділенням, що підходить для великої родини. Позашляховик та джип — третя група. У них високий кліренс, що дозволяє їздити бездоріжжям за межею мегаполіса. Великі габарити будуть створювати складнощі у плані паркування, наприклад, порівняно з хетчбеком.

    Сьогодні популярність набирають електрокари. Вони будуть актуальні, як правило, тільки для міського життя — у разі далеких поїздок можуть виникнути проблеми із заправкою. Попри те, що кількість відповідних електрозаправок в Україні зростає, потрібно бути морально готовим до того, що процес зарядки займає набагато більше часу.

    №3 — Економічність

    Цьому пункту приділяйте особливу увагу через регулярне підвищення тарифів на паливо та послуги сервісного обслуговування (навіть у «не офіціалів»).

    На замітку: чим більший автомобіль, тим потужніший його двигун, і тим більше палива він споживає.

    Не варто також купувати машину, обслуговування якої від самого початку не по кишені. У цьому плані за середній чек виходять Land Rover Discovery, Mercedes-Benz, Volkswagen Passat, Porsche Cayenne, BMW.

    №4 — Особиста безпека

    Оцінити автомобіль на предмет надійності можна за відгуками досвідчених автомобілістів (друзів, знайомих). Але це ще не все. Перед покупкою пройдіть комплексну діагностику ТЗ, щоб виключити наявність проблем у головних вузлах та агрегатах. Також потрібно перевірити усі системи безпеки. Якщо автомобіль побував у ДТП, то подушки безпеки вже були використані. Відновити їх до початкового стану майже не реально.

    №5 — Комплектація

    Стандартна комплектація буде коштувати дешевше, адже до неї включено базовий мінімум опцій. А ось за покращену версію доведеться доплатити (аудіосистема, клімат-контроль, автоматичний парктронік та інше). Ви завжди можете купити авто нижче класом, але з більш сучасною комплектацією та навпаки. Все залежить від того, наскільки ви цінуєте свій комфорт.

    Як визначитися із покупкою на AutoStar

    1. Порівнюючи різні пропозиції ринку, ви окреслите для себе важливі моменти по автомобілю. За допомогою онлайн-каталогу автомобілісти можуть переглядати доступні машини, не обмежуючись однією маркою та кількома параметрами. Ви бачите загальну картину та можете вибірково підходити до процесу.
    2. Не женіться за трендовими екземплярами. Вони можуть не задовольняти ваші очікування. Для водіїв-новачків на першому місці взагалі мають стояти: простота керування, компактний розмір та маневровість.
    3. Якщо вам потрібна допомога, звертайтесь до наших спеціалістів AutoStar, які професійно проведуть замовника по всім етапам покупки авто.
    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання