• UA / RU
  • Попри роки експлуатації автомобіль завжди можна продати вигідно. Однак нерідко продавці включають у вартість вживаного транспорту гаджети, які були куплені під себе, хоча новому власнику вони зовсім не потрібні. AutoStar провів дослідження та з'ясував, за що покупці готові платити, а за що — ні.

    Що не може збільшити вартість авто

    Комплектація авто додатковим інвентарем (відеореєстратор, пускозарядний пристрій, автотримач, автопилосос, сабвуфер) не є підставою для підвищення цінника. Ці речі створюють ваш особистий комфорт за кермом, але ніяк не впливають на якість самого транспорту та його середньоринкову вартість. Вони окупаються зручністю та практичністю у процесі використання ТЗ.

    Крім цього, покупці прискіпливо ставляться до не рідного обладнання, оскільки продавець не може довести його якість та професійну установку. Єдина гарантія, що техніка куплена в магазині, а не з рук — чеки. Однак зберігати їх кілька років для перепродажу — це також не найоптимальніший варіант.

    Щоб підвищити лояльність клієнта, гарна ідея віддати гаджети бонусом у подарунок. Або ви можете продати їх окремо, щоб повернути частину витрачених коштів.

    Інша справа — гума. Якщо у вас є сезонний комплект шин, який йде разом з автівкою, це вагомий аргумент для підвищення прайсу. Таке вкладення окупається практично завжди, оскільки ціна на автовзуття з кожним роком зростає.

    Як продати авто дорожче

    Пристойний зовнішній вигляд машини — перше, на що звертає увагу покупець. Усуньте дрібні дефекти на кузові, якщо вони є (подряпини, корозію, що тільки починається). Відсутність подібних вад підвищує вартість автомобіля.

    Не шкодуйте грошей на повну хімчистку, включаючи салон. Особливо, якщо всередині машина увібрала сторонні запахи, наприклад, цигарок. Невелика інвестиція відбивається одразу. Як показує практика, чисті автомобілі знаходять нових власників набагато швидше.

    Також ви можете пройти техобслуговування із заміною основних розхідників та вказати це в оголошенні. Зробити ТО потрібно на сертифікованій станції, де випишуть квитанцію, акт і занесуть інформацію в сервісну книжку. Якщо стане питання про торг, ви маєте право відмовитися, посилаючись на готовність машини до експлуатації без витрат на її першочергове обслуговування.

    Загалом, рекомендуємо не економити та щорічно робити діагностику, оскільки доглянуті авто завжди в ціні.

    Як прискорити продаж та отримати більше грошей за авто

    • Якщо продаж «горить», зменште ціну на 5% від ринкової. Занадто низька вартість викликає підозри. Якщо не поспішаєте, спробуйте накинути +5%.
    • Детально описуйте стан автомобіля, його комплектацію та зробіть фотографії з різних ракурсів ТС.
    • Не приховуйте минуле машини (ДТП, фарбування, заміна елементів). Після контрольного ТО людина все одно про них дізнається. Однак відкрито сказавши про недоліки під час перегляду, ви автоматично стаєте чесним та надійним продавцем в очах покупця. Говоріть про мінуси, але перекривайте їх плюсами.
    • Використовуйте доступні послуги спеціалістів. Наприклад, AutoStar пропонує автовласникам кілька варіантів вигідної угоди: терміновий викуп, комісію, trade-in. Крім цього, ви можете піти традиційним шляхом та розмістити оголошення у каталозі сервісу абсолютно безкоштовно. З AutoStar продавець заощаджує на рекламі, але при цьому в найкоротші терміни вдало прощається з ним.
    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання