• UA / RU
  • Чи є пікап рішенням для всіх? Безумовно ні - це не типовий автомобіль, і рішення про його купівлю має бути свідомим. Противники пікапів стверджують, що в них багато недоліків... і це не можна заперечувати, адже вони дійсно мають свої недоліки. Вони неекономні, погано справляються з міською їздою та не забезпечують такого комфорту, як легкові автомобілі. Водночас не можна заперечувати той факт, що вони дозволяють ефективно перевозити найрізноманітніші вантажі, в тому числі великі і важкі. Ви замислюєтеся, чи варто купувати пікап? У цій статті ви дізнаєтеся, якими характеристиками володіє цей тип автомобіля.

    Які характеристики пікапів?

    Пікап може стати для вас відмінним вибором - але перш ніж зупинити свій вибір на ньому, краще дізнатися, "що він із себе являє". Це специфічні автомобілі: одні будуть від них у захваті, інші можуть бути розчаровані.

    Пікап: автомобіль, який в першу чергу є утилітарним транспортним засобом

    Перший і найважливіший момент, який обов'язково потрібно мати на увазі, - це те, що це утилітарні конструкції. Американські пікапи іноді нагадують легкові автомобілі, але, як правило, європейські моделі такими не є. Вони побудовані на рамі, мають жорсткий ведучий міст ззаду та в основному ресори. Інтер'єр найчастіше не відрізняється тим комфортом, до якого звикли користувачі сучасних легкових автомобілів: у салоні може бути тісно, а діапазон регулювань сидінь і керма не вражає.

    У пікапах пасажирська зона повністю відокремлена від вантажного відсіку. Це має свої переваги - можна вільно перевозити практично будь-який вантаж, навіть той, який брудниться, кришиться та проливається, оскільки багажне відділення легко миється. Однак у повсякденній експлуатації відсутність типового багажника може виявитися проблематичним.

    Стандартна конструкція пікапа

    Якими силовими агрегатами оснащуються пікапи? Автомобілі з первинного ринку пропонуються в Україні лише з дизельними двигунами, потужність яких зазвичай знаходиться в діапазоні 120-200 к.с. У більшості випадків це чотирициліндрові двигуни. З автомобілями вторинного ринку справа трохи інакша. Тут набагато більше різноманіття. Пікапи з бензиновими двигунами досить часто можна зустріти серед автомобілів, що імпортуються зі США.

    Хоча в даний час велику частину польського ринку пікапів становлять солідні автомобілі з рамною конструкцією, в деяких країнах все ще можна купити нові моделі на базі невеликих легкових автомобілів з несучим кузовом. Іноді й у вітчизняній рекламі можна зустріти такі автомобілі, як: Fiat Strada, Polonez Truck або Skoda Felicia Pick-up. Вони не користуються популярністю і можуть розглядатися як пропозиції для любителів.

    Більшість пікапів, представлених на українському ринку, також оснащена постійним заднім приводом, причому передня вісь підключається вручну. На дорогах з твердим покриттям вони повинні пересуватися в режимі 2WD, що може призвести до труднощів при проходженні поворотів і старті взимку.

    Є на ринку й повнопривідні автомобілі - такі моделі можна сміливо вважати позашляховиками. Пікап - це автомобіль, який можна досить легко (хоча і недешево) модифікувати, щоб підвищити його позашляховий потенціал. Однак варто мати на увазі, що у цього типу кузова є певні обмеження при їзді бездоріжжям: у нього довга колісна база і великі габарити, що значно ускладнює подолання деяких перешкод.

    Недоліки пікапів

    Пікапи мають певні недоліки, про які повинен знати будь-який майбутній власник такого автомобіля. Перший, цілком очевидний, полягає в тому, що у них немає багажника. Так, ви можете перевозити значну кількість вантажу на задньому сидінні, але це не завжди ідеально. Якщо ви хочете упакувати дорожній багаж чи покупки, це буде не найзручнішим рішенням - особливо коли погода не найкраща. Проблеми можуть виникнути і у власників домашніх тварин: перевозити собаку чи кішку у кузові пікапа - взагалі погана ідея.

    Що ще потрібно знати про пікапи? Автомобіль такого типу, незалежно від моделі, завжди матиме особливу схильність до іржі - те, що вже не характерно для інших сучасних автомобілів. Цьому сприяє конструкція кузова, який значною мірою оголений знизу. Крім того, між багажником і кабіною є простір, де може накопичуватися волога і бруд, а це значно підвищує ризик появи корозії.

    Пікапи - це робочі автомобілі. Вони довговічні, але не забезпечують високого рівня комфорту. Вони відносно шумні, а шасі, яке часто буває на рамі, означає, що сидіння встановлені низько - так що ви сидите, підігнувши коліна, що не дуже зручно. Крім того, пікапи помітно підстрибують під час їзди по нерівній поверхні. І, звичайно, вони споживають багато палива. Якщо ви шукаєте економний автомобіль, то це точно не для вас.

    Пікап - цікавий і практичний автомобіль, але не для всіх

    Для кого підійде пікап? Автомобіль такої конструкції знайде застосування як у приватних будинках, так і на підприємствах. Він цілком відповідає потребам водіїв, які вибирають автомобілі швидше за практичністю, ніж за комфортом. Однак якщо вам потрібен автомобіль, що забезпечує комфорт, ви хочете їздити якомога економніше чи щодня ефективно пересуватися містом, пікап не обов'язково буде хорошим вибором.

    Пікапи, за рідкісним винятком, абсолютно не підходять для великих міст. Вони занадто великі. Їм важко орієнтуватися на вузьких вулицях, маневрувати досить складно, а паркування в центрі часом межує з дивом. Цей автомобіль буде набагато краще для тих, хто живе за містом - особливо коли прилеглі дороги не асфальтовані і проїхати ними часом буває непросто.

    За допомогою пікапа ви зможете з комфортом перевозити все необхідне для домашнього саду. У вантажний відсік можна легко завантажити бруківку, пісок, інструменти чи рослини. Пікапи також є популярним вибором для тих, хто любить відпочивати за містом. За допомогою пікапа ви можете легко взяти із собою намети, рибальське приладдя, велосипеди та безліч інших аксесуарів.

    Перевезення багажу в пікапі - корисні аксесуари

    Вантажний відсік пікапа - це функціональне рішення, яке можна використовувати по-різному. Найочевидніший з них - перевезення великих предметів (автомобіль може перевозити навіть квадроцикл чи мотоцикл) і важких вантажів - але це ще не все! Ви також можете встановити на задньому сидінні багажник для велосипеда або обладнати простір ящиками для розміщення дрібних аксесуарів. Так ви зможете уникнути безладу і легко знайти серед безлічі предметів те, що вам потрібно.

    Безпечне перевезення різних вантажів часто вимагає використання додаткових пристосувань, що запобігають ковзанню та падінню предметів. Особливо корисно закріпити важкі предмети на підлозі, щоб вони не пошкодилися і не становили небезпеки при різкому гальмуванні чи різкому повороті.

    Пікап: популярні моделі

    Сегмент пікапів стрімко розвивається, виробники випускають нові моделі. Однак це не змінює того факту, що деякі існуючі моделі користуються незменшуваним інтересом у водіїв. Дізнайтеся, які пікапи користуються популярністю!

    • Toyota Hilux - це один з найвідоміших пікапів на ринку. Автомобіль популярний у всьому світі, головним чином тому, що він відмінно справляється з керуванням навіть у найважчих умовах. Останні моделі оснащені безліччю зручностей (таких як: система стабілізації смуги руху, круїз-контроль і подушки безпеки). Для пікапа Toyota Hilux досить комфортний і добре керований. Крім того, у нього величезний вантажний простір і повний привід.
    • Ford Ranger - автомобіль набув майже культового статусу. Він був випущений в 1982 році, хоча спочатку передбачалося, що він буде розрахований лише на північноамериканських користувачів. Коли багато водіїв чують термін "пікап", вони відразу ж згадують цю модель - не дивно, адже зараз це один з найпопулярніших автомобілів у цій категорії в усьому світі. Він відмінно працює навіть у складних умовах і пропонується з різними двигунами. Він має повний привід, відмінну тягу і високу вантажопідйомність, а також може буксирувати причіп вагою до 3,5 тонни. Цей автомобіль був розроблений з урахуванням вимог до водіння бездоріжжям - і це неможливо заперечувати.
    • Mitsubishi L200 - за дизайном дещо схожий на Toyota Hilux. Він пропонує по-справжньому динамічне водіння: з двигуном 2.4 DID у розпорядженні водія 184 кінських сили! У салоні - шкіряна оббивка, подушки безпеки і, наприклад, камера заднього виду.
    • Volkswagen Amarok - потужний 6-циліндровий двигун потужністю 225 к.с. і 8-ступінчаста автоматична коробка передач. Він може возити причіп вагою до 3,5 тонни, а у вантажному відділенні поміщається 1 т вантажу.
    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання