• UA / RU
  • В Україні уряд дозволив залишати автомобільні знаки від попередника транспортного засобу під час його перереєстрації на нового власника. Фактично держномер закріплюється за власником авто, а не за ТЗ.

    Це стало можливим після набрання чинності змін до Постанови №454 від 02 травня 2023 року.

    Як залишити старий номер під час перереєстрації
    Якщо автовласник згоден продати машину з існуючими номерами, то згідно з прийнятими правилами це можна зробити при перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС. Новий власник отримає їх абсолютно безкоштовно. Щоправда, це стосується лише стандартного номера.

    Номерні знаки з відповідною комбінацією цифр (платні) можна залишити тільки при оплаті їх вартості покупцем. Ціна ексклюзивного номера може сягати 1 000$. Якщо ж передача автознака відбувається між родичами (подружжя, батьки, діти), оплата не стягується.

    Які переваги такого нововведення?

    Тут можна виділити два основні пункти:

    1. Оптимізація процесу переоформлення транспорту на нового власника — більше не потрібно витрачати час на очікування нового знака в сервісному центрі МВС;
    2. Поступовий перехід до електронного оформлення угоди купівлі-продажу. У майбутньому під час укладання договору між продавцем і покупцем через додаток «Дія» буде виведено окрему опцію «купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації». Так, відпадає необхідність відвідувати відповідні установи — процес повністю відбувається в онлайн-режимі.
    Деталі про те, коли запрацює переоформлення авто в «Дія», читайте в нашій статті.
    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання