• UA / RU
  • Минулого року українці купили 711,7 тис. легкових авто із пробігом на внутрішньому ринку. Певний відсоток нових автовласників вже в перші місяці експлуатації ТЗ вирушили на дорогий ремонт. Щоб уникнути такої долі, AutoStar підготував інструкцію, що необхідно перевірити у вживаній машині, перш ніж ударити по руках з її продавцем.

    Крок 1 — Лакофарбове покриття

    Заводське фарбування — гладке, а перефарбовані деталі мають нерівномірні злами, шорсткості, опуклості. Отже, можна вже на дотик зрозуміти частково історію фарбування авто.

    Також зіставте кольори сусідніх виробів. Різниця у відтінках свідчить про те, що авто побувало у ДТП. Але тон між пластиковими елементами та металевими може відрізнятися, якщо розглядати автомобілі бюджетного варіанту.

    Не зайвим на перегляд захопити із собою товщиномір. Якщо показник вище 200 мкм, ви маєте справу з фарбованим ТЗ. При косметичних дефектах пристрій покаже до 300 мкм. Відхилення від норми — слушний привід для торгу.

    Крок 2 — Зовнішній вигляд машини

    Тут йдеться про фари, скло та дзеркала. Зверніть увагу, щоб не було критичних сколів та іржі.

    Стики деталей (дверей, капота, багажника) мають бути пропорційні з обох боків машини. Коли в транспорті відчувається своєрідне обтікання без порушення геометрії, це говорить про його стабільність.

    Крок 3 — Салон автомобіля

    Пробіг авто видає стан керма, педалей, сидіння. Якщо вони мають значну потертість при невеликому пробігу, швидше за все, машина зі скрученим показником одометра.

    Перевірте регулювання сидінь, стійкість їх спинки. Щоб їзда була максимально комфортною та приємною, місце водія не повинно мати поглиблених провалів.

    Важливо зупинити погляд на області подушок безпеки. При розривах є вірогідність ремонту після серйозної аварії.

    Крок 4 — Підкапотні елементи

    Переконайтеся, що підкапотний простір сухий і без плям. Під час роботи звук агрегату має бути рівним, без вібрації навіть при натисканні на педаль газу.

    Перевірити олію вам допоможе спеціальний щуп. Занепокоєння викликає темна та мутна рідина. Це означає, що її давно не змінювали за регламентом.

    Лайфхак від AutoStar: ідеальна чистота під капотом свідчить про ретельне миття. Як правило, продавці проводять клінінг двигуна, коли хочуть відмити масляні патьоки.

    Крок 5 — Електроніка та кондиціонер

    Світло, музика, центральний замок — все це має функціонувати без вад. Інакше, збивайте ціну на авто і будьте готові до ремонту.

    Справність кондиціонера можна оцінити при заведеній машині. Якщо він не охолоджує, можливо, що в системі кондиціювання низький рівень фреону.

    Крок 6 — Ходова частина

    Провести якісну діагностику ходової частини без залучення спеціалістів автосервісу не вдасться. Список елементів підвіски включає:

    • шарові опори;
    • сайлентблоки;
    • стійки;
    • амортизатори.

    Щоб не викидати гроші на вітер, ми радимо покупцям самостійно пройтися по першим 5 пунктам під час перегляду машини. Як тільки зрозумієте, що автомобіль візуально підходить, варто записатись на повну діагностику ТЗ на спеціальних станціях техобслуговування. Таким чином, ви перевірите основні вузли авто і вийдете на угоду впевненим у своєму рішенні.

    Поверніть у вертикальне положення
    Анастасія Безкоштовна консультація
    00:00
    Вітаємо! Чим ми можемо допомогти Вам?


    Задати питання